top of page

Når du sier "Speider" til en ikke-speider så tenker de nok: "Knuter, bål, Kumbaya og å gå langt i skogen". Dette stemmer jo til dels; vi lager bål, knyter noen knuter vi ikke kan og kanskje vi synger en sang rundt bålet vi tente på. Men gå langt i skogen på haik er det lenge siden vi har gjort.

Jeg ønsker å ta haiken tilbake, og ikke bare haik men en litt lengre haik, derfor har jeg startet konseptet "Langhaik". Min erfaring fra jeg var liten speider selv og med speidere jeg har hatt med på tur de siste årene, er at turer hvor vi har litt motgang gir bedre opplevelser som man husker. Det er koselig å dra hyttetur hvor man kan kjøre til døra men maten smaker enda bedre når man har gått en tur først eller jobbet sammen o å nå et mål. Dette er altså turer hvor vi beveger oss litt lengre eller gjør andre ting som kan være litt utfordrende.

Turene kan være gåturer, padleturer, flåteturer, skiturer eller annet over flere dager. Turene vil være lagt opp til at alle speidere fra troppsalder og eldre med litt trening kan være med, dvs. turene er åpne for troppsspeidere, rovere og ledere. Turene har turgaranti, det vil si at alle turene blir garantert gjennomført samme hvor mange deltagere som er meldt på, det vil alltid være med nok voksne erfarne veiledere.

Er du leder og ikke har tid / lyst til å være med å gå/padle/svømme turen så si i fra, det trengs alltid mange til å hjelpe til med gjennomføring.

Siden speidere nå en gang er speidere så vil man også få et merke for hver tur man er med på, eller hjelper til med å gjennomføre. 

Har du en ide til en Langhaik, så send en epost til oystein@askimspeidergruppe.no så blir vi enig om hvordan gjennomføre den.

 

Planlagte langhaiker

* Fjella på tvers 2023
 

Gjennomførte Langhaiker
bottom of page