top of page

Ofte stilte spørsmål om sommerleir

Q: Hvorfor skal man dra på sommerleir?
A: Å dra på sommerleir er noe av det mest spennende man kan gjøre som speider. Her får man opplevelser man aldri vil glemme. Vi som har vært speidere i mange år ser alltid tilbake til leiren som et høydepunkt i løpet av speideråret. På leir så lærer man å klare seg selv, får nye venner, blir solbrent, bader, spiller kort, slapper av, går på haik og spiser god mat.
Q: Hva med Covid-19 / korona, er det trygt å dra på leir?
A: Vi legger opp leiren til å være så smittesikker som mulig. Hvis vi ser at leiren eller deler av leiren ikke kan gjennomføres på en trygg måte, vil vi finne andre måter å gjennomføre leiren på, være seg bare leir på dagen uten overnatting, at man må sove færre i teltene enn normalt eller at vi i ytterste konsekvens avlyser leiren. Vi vil ha stort fokus på hygiene og renslighet - noe vi er vant til fra større leire allerede. 
Q: Hva er Haik?
A: Haik er et "speiderord" for å gå på tur. Patruljen går på tur etter bestemt rute til en avtalt sted og sover over der, før de kommer tilbake til leiren dagen etter. Under denne turen vil speiderne klare seg helt alene uten voksene ledere.
Q: Kan man bade på leiren?
A: JA!
Q: Kan foreldre være med på leiren? 
A: Ja, meld deg på via påmeldingsskjemaet 
Q: Er det eget merke for leiren?
A: Ja!
bottom of page