Tur til Kandersteg 2026

Tur til Kandersteg 2026

I 2018 var vi i Askim Roverlag på besøk på WOSMs speidersenter i Kandersteg (KISC) i Sveits. Vi koste oss så mye at vi ble enige om å dra dit flere ganger. Så i 2022 tok vi turen igjen, da sammen med roverne i Fritt villt, og vi fikk enda mer lyst til å dra dit minst hvert 4. år.

I 2026 har vi planlagt å ta turen igjen. Denne gangen har vi lyst til å tilby motiverte* speidere, rovere og ledere fra alle gruppene i Indre Østfold som er født 2012 og eldre til å bli med. Vi er så heldig at vi får med oss Hans Erik som jobbet som Pinkie sommeren 2023 som lokalkjent på turen. Andre ledere på turen blir – i alle fall – Håkon, Marianne og Øystein.

Er du speider, ikke bare går på speideren? Så er dette turen for deg. KISC er et sted hvor internasjonal speiding og flott natur møtes – det er mye speiding og masse flott natur.

Aktiviteter: Vi kommer til å ha minst en dag i Zûrich eller Gevene og vil ha tid til å litt sightseeing der. I Kandersteg går tiden til å gå turer i fjellene og den nydelige naturen der, gjøre større og mindre aktiviteter i leir, møte andre speidere fra hele verden. være med på det beste leirbålet du noen sinne har vært med på og ikke minst slappe av og nyte livet. Aktivitetene vi skal gjøre blir vi enige på en hyttetur i løpet av høsten 2025 / våren 2026.

Vi ser også på å ha «treningsturer» her hjemme før vi drar nedover for å se hva kroppene våres tåler av turer i fjellheimen.

For hvem: Motiverte speidere*, rovere og ledere fra Indre Østfold født i 2012 og før. Maks 16 deltakere. Vi vil også vurdere deltakere fra andre grupper for å fylle opp turen. *Du må ha vært speider i minst ett år og ha vært med på mesteparten av aktivtetene i din speiderenhet.

Når: 25. juli – 2. august 2026 (helt nøyaktige tider kommer nærmere).

Påmelding / søknad: Vi må være tidlig ute for å sikre plass på KISC og gode priser på fly mm. Du melder deg på via min.speiding.no – innen 1. oktober 2024.

Pass / reiseforsikring: Det er viktig at alle har pass som ikke går ut før 6 mndr etter vi er hjemme fra Sveits. Alle må også ha privat reiseforsikring. Info som passnummer og reiseforsikring vil bli innhentet rundt jul 2025.

Pris: Det er vanskelig å si sikkert hvor mye det vil koste. Sveits er i likhet med Norge et dyrt land. Vi har et budsjett på 15000 kr pr person. Dette gir deg mat, reise*, aktiviteter og overnatting både i Norge og Sveits. Dette er beregnet på 2023 priser og ut ifra dagens (August 2023) kronekurs mot Sveitsiske Franc. Vi har regnet med en sikkerhet på 10% som blir tilbakebetalt hvis den ikke blir brukt. Lommepenger til shopping og suvenirer må du ha med selv. *=Reise til og fra Gardemoen er ikke regnet med.

Ved påmelding 1. okt 2024 så må 2000 kr betales til konto 1100.30.33076 merket med speiderens NAVN og KISC26, vi vil da bestille overnatting i KISC. Påmelding er bindene, flybilletter og hotellrom ol.  er personlige og kan i utgangspunktet ikke overføres til andre. Vi anbefaler å ha privat reiseforsikring for å kunne få tilbake eventuelle penger ved sykdom eller annet, uventet.

Videre betalinger blir som følger, vi minner på i grei tid før frister.

ca. 15. april 2025, 3000 kr

ca. 15. oktober 2025, 3500 kr

ca. 15. mars 2026, 3500 kr

15. mai 2026,  3000 kr plus event. ekstra (ekstra kostnader vil bli informert om så snart vi finner ut av det)

Alt trengs ikke betales på en gang til hver dato, ta kontakt så finner vi en løsning. Vi er klar over at 15000 kr er mye penger, men det er relativt godt med tid å ha dugnader for å få tak i penger. Husk at det også er mulig søke ØØK’s utenlandsfond for støtte til turen, les mer om det her. Det kan være at gruppene også penger har de kan støtte deg med. Andre lokale grupper som Lions ol. har også stipender de deler ut ifra hvis man søker.

Trenger du fortsatt inspirasjon til å bli med? Se bilder fra KISC turene her https://photos.app.goo.gl/wLAFRjSCUMtyu91Q7 og les «reisebrevet» fra 2018 her: http://www.askimspeidergruppe.no/nyheter/froskene-besokte-kisc/

Påmeldte i min.speiding:

API-Server does not answer:
En gyldig URL ble ikke angitt
Please check the API URL in the block!
Stengt for kommentarer.

Denne nettsiden bruker småkaker, de setter spor over alt. Håper det er greit for deg