#KanonPinse 2023

#KanonPinse 2023

Lyst til å oppleve friluftsliv på sitt beste? Meld deg på årets #kanonpinse. Det er en tre dagers kanoekspedisjon hvor vi setter lek, egentid, spenning, bålkos, sol og god mat i fokus.

Hvor: Nord for «Flötefjorden» i Sverige—ca. 1,2 mil SØ for Töcksfors. Bockön er en øy med oppbygd leirplass som er en av mange leirplasser vedlikeholdt av DANO i Sverige. Der er det god plass til mange speidere, med greie badestrender, bålplasser og en utedo. Vi legger ut og kommer tilbake ved Holmerudsfors Gästhamn.

Når: ASKIM: Oppmøte 09:00 lørdag 27. mai på speiderhuset (avreise 09:15), Vi er tilbake på speiderhuset ca kl 14:00 på mandag 29. mai.
Vi legger ut kl. 10:00 lørdag 27. mai og kommer tilbake samme sted kl. 13:00 mandag 29. mai. (Tidspunkt for reisen fra og til Indre Østfold avtales for egne speidergrupper).

For hvem: Speidere som går i 4. klasse våren 2023 og eldre fra gruppene i Indre Østfold. Skal ikke gruppen din på tur, men du har lyst til å bli med så send en epost til oystein@askimspeidergruppe.no så finner vi en løsning.

Påmelding: Bindene påmelding skjer via min.speiding på
https://min.speiding.no/activities/view/3554 innen 21. mai kl 21:00.
Får du ikke kommet inn på min.speiding – snakk med lederen din så hjelper de deg.

Kart: Finner du her: http://bit.ly/kanonpinseSteder og du finner en veibeskrivelse til oppmøtested her. Vi oppfordrer til samkjøring, avtal gjerne dette via Spond.

Hva skal du ha med: Standard turutstyr (sjekk pakkeliste), med noen ekstra ting å tenke på:

 • Matpakke og drikke til lunsj lørdag.
 • Minimum ett fullt varmt skift klær (med sko) og sovepose skal pakkes vanntett.
 • Sandaler / vannsportsko eller lignende med ullsokker til å bruke når vi padler
 • Lue og varme klær — det kan fortsatt bli kaldt på kveldene.
 • Regntøy
 • Badetøy hvis du ønsker å bade
 • Ull, ullull, ull – alt annet er tull – og det blir kaldt på natten.
 • Pakk gjerne i bag, da det er lettere å stable i kano
 • Padlevest (ikke redningsvest), hvis du har. Gruppen din har sikkert til utlån hvis du ikke har det selv.
 • Speiderne sover patruljevis under tarp eller i telt som gruppen har med. Har du en hengekøye og har lyst til å sove i den er dette ok på denne turen. NB! Det er viktig at du kan sette opp din egen hengekøye riktig, pass også på at du har med alt som hører til. «Er du i tvil, så er du ikke i tvil»
 • Jeans og «college joggebukser» lar man være hjemme, da det aldri vil tørke på tur. 
 • Har du og har plass til leirbålskappe så kan den være koselig å ha på kjølige kvelder – se an været.
 • Som på alle speiderturer så er vi «Her og nå – ikke der og da» og defor skal mobiltelefon, nettbrett, høyttalere, etc. være hjemme – hvis du ikke har avtale med ledere på forhånd.
 • Vi har med godis til alle, så derfor skal du ikke ha med eget godis.
 • Husk: Vi har noe utstyr til utlån, ta kontakt med en leder i god tid før turen så fikser vi noe.

Hva skal gruppene ha med: Kanoer, årer, vester og telt (el.lign) til egne speidere. Askim fikser utstyr for matlaging og innkjøp av mat mm.

Mat: Som vanlig er alt tilrettelagt og a´la carte! Dvs. vi ordner nesten all mat på turen, ta med matpakke og drikke til lunsj på lørdag. Du skal derfor ikke å ha med godterier eller annen mat på turen.

Pris: Speidere er med gratis, Kr 500 for eventuelle ikke speidere, betales før 25. mai til konto 1100.30.33076 Merk med deltakerens FOR og ETTERNAVN – dette dekker overnatting, mat og godis.
NB! Vi har et «no-show» gebyr på 500 kr. hvis du ikke møter opp uten å si i fra minst 24 timer før, sykdom er selvfølgelig godkjent fravær men må også meldes ifra om.

Merker: På denne turen får man enten et merke eller en pins. Første gangen man er med på #kanonpinse så får man et merke. Gangene etter det får man en pins formet som en åre, pinen kommer i valørene bronse, sølv, gull og glassfiber. For å få gullåre må man ha vært med på 6 #kanonpinser, glassfiberåre får man etter deltakelse på 25 #kanonpinser

 • Stoffmerket kan settes enten på speiderskjorten på venstre arm under knappen eller på leirbålskappen (hvis man har).
 • Årepins settes på klaffen til venstre lomme. Man har bare høyeste valør av pins på skjorten – man kan altså ha to bronseårer på det meste.

Påmeldte speidere i min speiding
Funker sånn ca.

API-Server does not answer:
En gyldig URL ble ikke angitt
Please check the API URL in the block!
Stengt for kommentarer.

Denne nettsiden bruker småkaker, de setter spor over alt. Håper det er greit for deg